S-Card ja Scandic Friends – onko niistä ollut iloa?Olin tosi pitkään vastaan mitään näitä kanta-asiakasohjelmia / -kortteja, koska en nähnyt niistä sanottavampaa hyötyä. Ostin mistä halvimmalla sain, majoituin siellä mikä budjettiin sopi jne. Sitten huomasin, että kotimaassa matkat ja työmatkat aika usein veivät tiettyihin hotelleihin
Reilu pari vuotta sitten liityin Scandic Friends-kanta-asiakasohjelmaan. Se oli ilmaista, ja heti saa muun muassa 5 euron ravintolakupongin käytettäväksi kyseisen Scandicin ravintolassa. Tasoja on neljä. Ylimmällä tasolla saa 3000 pistettä (netistä varatessa vielä 10% eli tässä tapauksessa 300 pistettä extraa) per yö ja 20 euron ravintolakupongin. Monissa majoituspaikoissa ravintola on ollut sunnuntaisin kiinni, ja koska kupongin voi käyttää vain kyseisen hotellin ravintolassa, on se jäänyt käyttämättä tai olen päätynyt nappaamaan pienestä kioskimaisesta tarjonnasta jotain mitä sillä saa (karkkia esimerkiksi ei).  

Scandicissa ylimmällä tasolla huoneissa on myös tervetuloa-lahja tullessa. Tässä hajonta on ollut melkoista. On tullut niin Mynthon -pastilleja sekä nenäliinoja kuin kosmetiikkaa, kahvia kuin pähkinöitäkin, drinkkilippuja ja terveysjuoma. Mynthoneja ja nessuja tuli Helsingin Scandic Parkissa kerran niin usein, että tuli jo mieleen, kauanko tuota tukusta ostettua varastoa mahtaa vielä olla jäljellä…Parhaasta päästä ovat olleet Löfbergsin kahvipussit (60 g), jotka on ollut helppo viedä kotiin ja joista on oikeasti ollut iloa. Vaikeaahan se varmasti on tuollaista miettiä, mutta esimerkiksi Norjassa eräs Scandic (en muista mikä niistä Oslossa) oli ratkaissut asian niin, että respassa voi valita parista vaihtoehdosta, minkä haluaa. On kyllä monesti tuo tervehdys unohtunutkin, ja vastaus palautteeseen ollut ”ai, no, voin mä sellaisen tehdä” tai ”jaa, no mepä tuodaan”.

Scandicissa palkintoöihin pääsee käsiksi alimmillaan 10 000 pisteellä, ylimmillään 50 000 pisteellä. Joissain tapauksissa pistevelotusten logiikkaa on vaikea ymmärtää. Pidän esimerkiksi Lahden Scandicia huomattavasti Rovaniemen Scandicia parempana niin hotellin kuin aamupalan/palveluiden osalta, mutta silti Lahden hotelliin pisteveloitus on 10 000, Rovaniemelle 25 000. Lahden hotellin osalta palkintoyö tuntuukin hinta-laatusuhteeltaan parhaalta ja siellä olen työmatkoillani sitä hyödyntänytkin.

Kiva lisä on, että Scandicilla saa lisäksi myös Finnair Plus -pisteitä yöpymisistä.


S-Cardin kätevä ateriaetu ja monipuolinen palkintoyövalikoima

S-Card on minulle uudempi tuttavuus. En oikein muista, miksi sen ostin. En ole ollut mikään S-Etukortti-ihminen, mutta silti tilasin S-Cardin 25 eurolla. Tasoja on kaksi, perus ja premium. Systeemi on monella tavoin sekavampi kuin Scandicissa, enkä varmaan ole vielä ihan sisällä tuossa. Joka tapauksessa olen jo ollut parissa hotellissa, missä esimerkiksi kuntosalille eli läheiselle Fressille pääsee vain S-Cardilla ja joissain tapauksissa sekin maksaa (esimerkiksi Lahdessa 8 euroa). S-Cardin isoin plussa minulle toistaiseksi on ollut, että yöpymisistä tuleva 12 euron ateriaetu ei ole hotelli- eikä edes yöpymiskohtainen, vaan ne erääntyvät vasta puolen vuoden päästä (näin tulkitsin omasta voimassa -ilmoituksesta). 

Perustasolla majoituksista saa lisäksi 2 prosenttia ”tilille” pisteinä, joita sitten voi käyttää palkintoöiksi niin Sokos-hotelleissa kuin Suomen Radisson Blu -hotelleissakin. Sokos Hotelleiden palkintoöihin tarvittava pistemäärä on Solo- ja Break-hotellien palkintoyön hinta on 65€ ja Original-hotellien 34€. Radisson Blu Hotellien palkintoyön hinta on 34€ (Tampereella Radisson Blu Grand Hotel Tammer ja Helsingissä Radisson Blu Aleksanteri, Radisson Blu Royal ja Radisson Blu Plaza 65€). En ole vielä päässyt käyttämään, sillä pistesaldoni on vielä vähäinen. S-Cardilla tuntuu olevan paljon hotellikohtaisia etuja, mutta on jäänyt toistaiseksi fiilis, että pitäisi itse olla aktiivisempi kyselemään ja hyödyntämään niitä, kukaan ei niitä ole toistaiseksi varausvaiheessa eikä respassa asioidessani kertonut. S-Cardissa miellyttää myös mahdollisuus käyttää palkintoöitä myös Radisson Blun hotelleissa sekä kerryttää pisteitä myös ravintoloissa.

Niin, onko näistä sitten ollut iloa? No, enimmäkseen on. Silti ne eivät suoraan määritä majoituspaikkavalintaani edes työmatkoilla, sen määrittää hinta ja sijainti (tai majoituksen minulle hoitava muu taho). Olen kuitenkin ollut tyytyväinen siihen, mitä kortit ovat tarjonneet.

Minkälaisia kokemuksia sinulla näistä ”kotimaisista” hotellikantisohjelmista on? Oletko kokenut hyötyväsi? Oisko vielä joku kortti, jota minulle suosittelisit?  

Kommentit

 1. Scandicin korttia ei ole (vaikka niissä tulikin yövyttyä etenkin kesällä 2016) mutta S-Card löytyy. Parasta S-Cardissa on ehkä se kuukauden erikoisetu. Vieläkin muistelen kaiholla sitä Helsingin etua joskus 2000 -luvun alkupuolella, kun sillä 12 euron ateriakupongilla sai valita minkä tahansa ruoan ala carte -listalta. Yövyttiin Hotelli Helsingissä mutta syömään mentiin Vaakunan kymppikerrokseen. Sieltä sitten listan toisiksi kallein ruoka.

  Hiukan tarjoilija nikotteli mutta lopputulema oli, että maksoimme vaan sen viinin. Loput meni sillä ateriakupongilla. Ei muuten ole tuollaista tarjousta ollut sen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Täytyypä alkaa seurailla noita erikoisetuja :) Hehe..eivät varmaan olleet tuolloin vielä miettineet etuja loppuun asti :) Hyvä teille toki! Kiitos kommentista!

   Poista

Lähetä kommentti

Katso myös